Szabadidő

Nyári kalandra hív a Miniversum

A MINIVERSUM a nyári szünet minden napján izgalmas programokkal várja a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Ha a hőségben egy kis hűsre vágyunk, gyönyörködjünk a világ egyik legnagyobb interaktív modellvasút- és terepasztal-kiállításának remekeiben!

Szórakozás kicsiknek és nagyoknak

A legkisebbeknek nemcsak a terepasztal mellett, hanem a játszóházban is változatos elfoglaltságot kínál a MINIVERSUM a vakáció minden napjára. A programok között vannak mesék és játékok, vala-mint kézműves-foglalkozások is, ahol a gyerekek elkészíthetik a kedvenc mese-fguráikat, közlekedési eszközeiket, a nagyobbak és a felnőttek pedig számos kvízjáték közül választhatnak.

Mi is ez a minivilág?

A MINIVERSUM egy hatalmas, gyönyö-rűen kidolgozott, elképesztően részlet-gazdag, folyamatos mozgásban lévő terep-asztal, melyen Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei körülbelül százszoros kicsinyítésben kelnek életre. Sőt valójában több is ennél, hiszen az ott dolgozók mindent el-követnek, hogy a látogatóknak a terepasztal megtekintésén túl is egyedülálló élményben legyen részük!

Felfedezni, átélni, irányítani

És hogy is fest mindez a valóságban? Azt asztalokon 300 négyzetméteren 3 ország, 5000 minifgura, 1300 méter sínpálya, 14 település, 600 épület, 100 mozgó vonat található – a MINIVERSUM izgalmas felfedeznivalót kínál a család minden tagjának! A helyszínen, interaktív képernyőkön mutatják be az egyes nevezetességek eredeti fotóit, össze-hasonlíthatjuk, mi minden valósult meg kicsiben. Több mint száz interaktív gomb segítségével tudunk beavatkozni az asztalon zajló forgalomba, járműveket, apró mozgásokat, hang- és fényhatásokat kelthetünk életre. A legkisebb látogatók különleges fgyelemben részesülnek: a MINI-VERSUM játszóházában a korosztályuknak megfelelő építő-alkotó tevékenységre várják őket, ami a belépőkön felül már nem is kerül pénzbe. A hatalmas monitorfallal sokkoló vezérlőterem egy önálló látvány- elem, ahol a technika iránt érdeklődők az egész minivilág üzemeltetését testközelből nézhetik meg.

Tipp

Míg a gyerekek az interaktív programokon szórakoznak, a felnőttek kikapcsolódhatnak a MINIVERSUM kávézójában!

Budapest VI., Andrássy út 12. | www.miniversum.hu