Magazin

Társas élmények

Létezik olyan játék, aminek van esélye a számítógéppel szemben? Erre ad választ Vágó Erika, az Okosjáték webáruház és játékbolt alapító tulajdonosa. 

A fiúk főleg online játszanak, a lányok csetelnek vagy sorozatot néznek. Ez igaz az én gyerekeimre is. Mi azt a célt tűztük ki a kollégáimmal, hogy más alternatívát kínáljunk nekik. Ehhez viszont szükséges, hogy a szülők is szeressenek játszani, és legyen idejük rá. Vannak persze olyan játékok, amik egyedül is játszhatók, például a Smart Games és a Thinkfun, melyek sok éven át kihasználhatóak, mivel ezek a gyerekeket egyre nehezedő kihívások elé állítják, de egy jó társasozás az egész családot lekötheti.

LEHET KORÁN KEZDENI!

A picik még nem szeretnek veszteni, így jó választás lehet az együttműködésen alapuló játék. Ilyen a Haba első gyümölcsöskert a kétéves korosztálynak, vagy a hároméves kortól kisiskolás korig játszható Gyümölcsöskert társasjáték. A Max, a macska pedig remek csapatjáték, mert együtt kell megmenteni a kisállatokat.

JÁTÉKRA CSÁBÍTANAK

A fiúknál elsősorban a gyors, pörgős, adrenalinnövelő játékok esélyesek, mint a Zingo, a Dobble, a Cortex vagy a Sherlock Express, de a srácok az ügyességi játékokat is kedvelik. A legnépszerűbb ebben a kategóriában a Csúszkaland. A lá1n1yok inkább a kreatív játékokat és a beszélgetős társasjátékokat szeretik. A Djeco kreatív játékokkal szemkápráztató művészi alkotásokat lehet készíteni. A legkedveltebb beszélgetős játékok a Sztorikocka változatai, a Detektív Klub és a gyilkosos játék modern verziója, a Vérfarkas. Az Activity kedvelőinek pedig ajánljuk az idén megjelent Múzsa társasjátékot, ami a „találd ki” jellegű játékok királynője sok meglepetéssel és újdonsággal.

SZÓRAKOZÁS A CSALÁDNAK

Ha a család szeretne együtt játszani, akkor érdemes a lassabb, nyugodtabb játékok közül válogatni, mint a Concept Kids, a Rókanyomon, a Szendergő Hercegnők vagy a Dixit. A Titkos ajtó megmozgatja a memóriát, és közben együtt kell gondolkodni egymást segítve. A vicces társasok kedvelőinek pedig a Jógi kártyajátékot ajánljuk, ahol furcsa helyzetekben kell megtartani a kártyákat.

Bővebb információ: okosjatek.hu
Illusztráció: www.freepik.com
Fotó: okosjatek.hu

Cikkünk a #kikapcs magazin III. évfolyam téli számában jelent meg