Magazin

Valós társas élmények telefonSTOPért cserébe

A VakVarjú étteremlánc tulajdonosa, Semsei Rudolf már tavaly is örömmel csatlakozott a programhoz és ajándékba adta a gyerekmenüt azoknak a családoknak, akik vállalták, hogy az étkezés idejére kikapcsolják a telefonokat, hogy a közös ebéd vagy vacsora valóban igazi családi Mobil OFF Élmény ON alkalom legyen. Mivel Rudolf és felesége, Dobay Eszter idén a Házasság hete kampányarcai voltak – méltán, hisz 19 éve boldog házasok, – arra gondoltak, hogy idén is megismétlik négy éttermükben az akciót, amellyel reményeik szerint a gyerekeken túl a szülőknek is kedveznek, biztosítva számukra is a közös élmény lehetőségét.

„Az étteremben gyakran látjuk, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is a telefonjukat nyomogatják, amíg az ételre várnak, ahelyett, hogy inkább egymással beszélgetnének. Ez nyilván levon az együtt töltött minőségi idő élményéből – vélekedik Semsei Rudolf. – Ezért találtuk ki ezt az akciót, ami egyben remek lehetőség arra, hogy a hozzánk érkező családok elmerüljenek a beszélgetésben, közelebb kerüljenek egymáshoz.”

Eszter és Rudolf ugyanis vallja, egy boldog kapcsolat alapja a sok beszélgetés, hogy mindig tudjuk, mi van a másikkal, mik a vágyai és mi minden foglalkoztatja. Ha erre nem fektetünk kellő hangsúlyt és nem használjuk ki ezeket az alkalmakat, könnyen elsodródhatunk egymás mellől.

„Mindehhez tudatosságra van szükség, arra, hogy újra és újra megteremtsük a lehetőséget a zavartalan együttlétre – vélekedik Dobay Eszter. – Ez persze gyerekek mellett nekünk sem mindig volt egyszerű az évek során, ehhez kell a körültekintő tervezés, szervezés és azok a helyek, ahol mellettük is jut idő egymásra. Naivitás lenne azt hinni, hogy egy házasság hosszútávon csak úgy magától működik. Sok energiát kell beletenni, hogy a másikkal hosszútávon harmóniában élhessünk.”

A házaspár elárulta, ennek jegyében náluk szinte minden este van vacsora után zavartalan, kütyümentes beszélgetés. A vacsora pedig szigorúan családi minőségi idő: olyan nincs, hogy asztalhoz üljenek, amíg mindenki haza nem ért. Ez az egy-másfél óra, amit esténként így együtt töltenek, meghittséget, érzelmi biztonságot visz a szürke hétköznapokba is.

A Vakvarjú étteremlánccal karöltve mozgalmunk nyereményjátékot hirdet, melyben arra kérjük a játékosokat, hogy válaszoljanak három kérdésre. A nyereményjátékot ITT TALÁLOD, kattints!

 

További információ: www.vakvarju.com