MagazinProgramajánló

A természet hangjai

Ősszel előkerülnek a túrabakancsok, a strandolást felváltják a kirándulások. Csak tovább fokozza az élményt, ha megnyugtató hangok is kísérik, legyen az egy koncert vagy a természet maga. Hoztunk öt olyan programot, ahol mindkettőt élvezhetitek egyszerre.

Erdőfürdő

A vezetett séták nagyjából két és fél órásak, a megtett távolság nem nagy, hiszen az erdőfürdőzés nem a túrázásról szól. Itt alap, hogy indulás előtt mindenki kikapcsolja a telefonját, hiszen így tudsz igazán kapcsolódni a természethez. Az erdő-fürdő része a jóga, a speciális légzés, a meditáció is, amivel az érzékszerveid éberségét stimulálhatod. Ez az erdei séta a lassításról, és a természethez való kapcsolódásról szól, hatására garantáltan kisimul a lelked.
erdofurdo.com

Madárpark

Remek családi programnak ígérkezik a Salgótarjánban található Madárpark. Az ide látogatók a tanösvényeket járva találkozhatnak az eresztvényi erdő madaraival, majd a pavilonban lehetőség nyílik arra, hogy mindegyik madár énekét meghallgassuk, nem beszélve a Bükk-hegység többi hangjáról. A gyerekeket kirakós és memóriajátékok is várják, a szülők pedig pihenhetnek kicsit a természetben. A program ingyenes.

Zene a lombok alatt

A Magyar Zene Háza új programsorozata Zene a lombok alatt néven indult útjára a nyáron. Ennek keretében minden hónapban meghívnak egy hazai zenekart a városligeti Pavilon Kertbe, így hozzák össze a zenét a természettel. De ha bármikor kimentek a tóhoz nézni a kacsákat, vagy a Vajdahunyad vára körül sétálnátok egyet faleveleket gyűjtve, nézzetek el a pavilonhoz, mert minden héten tartanak zenés eseményt.
zenehaza.com

Gemenci kiruccanás

A fantasztikus programhoz ugyan Gemencig kell utazni, de minden percet megér ez az út, akárhonnan érkezünk ide. A gyerekekre is gondolva indítanak szarvasbőgés-túrát, és mivel a térség egy természeti csoda, így a szarvasbőgésen túl még ezernyi hangját figyelhetjük meg az élővilágnak. A kisvasút megállói is segítenek az erdő hangjait megismerni, így érdemes leszállni a Vadmegfigyelő, a Nyári legelő vagy a Gemenc–Duna-part állomásokon.
turizmus.gemenczrt.hu

Jurtás hangfürdő

Ha érdekel a zenével összekötött meditáció, a stresszoldás, és mindezt szeretnéd a gyönyörű pilisi dombok között átélni, akkor ezt a programot neked találták ki. Minden hétvégén tartanak hangfürdőt, mely során különböző hangtálakat, csengőket és gongokat szólaltatnak meg a relaxációhoz. A program alatt közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, megtalálhatjuk a belső békét, mindezt egy jurtában, nyugodt, természetközeli környezetben. A foglalkozás után kirándulhatunk is egyet a Gercse-dombon!
hangutazok.hu

Cikkünk a #kikapcs magazin IV. évfolyam őszi számában jelent meg

Olvasd el korábbi Természetre hangoló cikkünket, amelyekben további kirándulási lehetőségeket ajánlunk!

Nyereményjáték!

Mozgalmunk nyereményjátékkal kedveskedik az olvasóinak! 🙂  Válaszolj az alábbi kérdésekre, és egy családi belépőt nyerhetsz a Budakeszi Vadasparkba! A nyereményjáték-szabályzat ide kattintva érhető el.