MagazinRelaxSzabadidő

Nyár végi újjászületés a Palatinuson

Palatinus

Még itt az ideje, hogy az őszi hajtásra rápihenjünk, erőre kapjunk! Ebben pedig remek segítőtársunk lehet a Palatinus fürdő, ahol egész évben teljes körű kényeztetés és testi-lelki feltöltődés vár ránk.

A jelentős történelmi múltra visszatekintő Palatinus fürdő ötezer négyzetméteres nagymedencéje három részből áll: úszó-, élmény- és strandmedencéből. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany
és több látványszökőkút is beépítésre került. Óriáscsúszdák sora és termálmedence is várja a látogatókat.

Ha esetleg lemaradnánk a nyár utolsó hetében a fürdőzésről, nem kell aggódni! A fürdő a nyári szezonon kívül is nyitva tart: ilyenkor a beltéri medencéken kívül kültéri termál és úszómedence is rendelkezésre áll. A  termálmedencéket kis sókoncentrációjú, nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos,
gyógyhatású termálvízzel töltik fel. Két csobbanás között érdemes kipróbálnunk a geotermikus és finn szaunát, valamint relaxálni kicsit a gőzkabinban.

Lazuljunk el!

Míg a gyerekek a fürdő élményrészlegén érzik jól magukat, addig a szülők masszázságyakon pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. Ízelítő az itteni masszázskínálatból:

  • Aromamasszázs: az illatos aromákkal történő masszázs története az ősidőkre vezethető vissza. Az aromamasszázs
    napjaink egyik legkedveltebb masszázstípusa, igazi élménykezelés, mely pihentet és gyógyít.
  • Ajánlott: alvásproblémákra, fokozott testi-lelki leterheltséggel járó időszakban, de első masszázsélménynek is.

 

  • Termálmasszázs: a mozgásszervi panaszok egyre többünket érintenek, a tünetek már fiatalkorban elkezdődhetnek. A kialakulóban lévő vagy állandósult ízületi bántalmakra enyhülést hozhat egy alapos masszázs. A termálmasszázst kifejezetten erre a célra kifejlesztett masszázskrémmel végzik, melynek gyógyvíztartalma, és hatóanyagszintje kiemelkedő.
  • Ajánlott: fokozott fizikai leterheltséggel járó időszakban, nem gyulladásos ízületi és izomfájdalmaknál, regenerálódásra, pihenésre, izomlazításra.

 

  • Royal termálmasszázs: erősebb fogásrendszerű masszázs svéd alapokkal, azoknak, akik szeretik az erőteljes masszázst. A gyógyítóhatás fokozása kedvéért Thermal masszázskrémmel végzik, melynek gyógyvíztartalma és hatóanyagszintje kiemelkedő.
  • Ajánlott: sportolóknak és mindazoknak, akiknek az izmok erős átgyúrása hoz igazi felfrissülést!

Jó tudni!

A Palatinus gyógyvize, ha megmártózunk benne, ízületi gyulladások, gerincdeformáció, porckorongsérv és sérülés utáni állapotok esetén is jótékony hatással van a szervezetünkre.