ProgramajánlóSzabadidő

Programajánló 2018. augusztus 31 – szeptember 2.

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

A Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál  a Klebelsberg Kúriában 2018. augusztus 30 – szeptember 02. között várja látogatóit.

Állatkertek éjszakája

Augusztus 31-én, pénteken hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen: a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek várják a látogatókat különleges esti programokkal.

Piknik a Pagonnyal

2018. szeptember 1-jén, szombaton, a Pozsonyi úti Pagony könyvesbolt vár benneteket rengeteg programmal és könyvvel 10 órától este 9 óráig. 10 órától társasozás indul, és egész nap lehet játszani. Minden program ingyenes!

10:30 PIKNIK DALOK GYEREKEKNEK

Mi történik, ha túl sokat eszünk nagyi sütijéből? Mi lesz velünk, ha megcsókoljuk a békát? Mitől zöld Jóska? Miért bánkódik a csóka? Hogy vigasztaljunk meg egy medvét? Hány féle állat él Sáriéknál? Egyáltalán ki az a Sári?
Ha nem tudod a választ, hallgasd meg a zenés gyerekprogramokról ismert Hazay Ancsát, aki Németh Róbert verseit zenésítette meg.

15:00 MINDEN, AMI EGY SZERVIZ-GARÁZSBAN ELFÉR!

Kézműves foglalkozás autómániás ovisoknak és kisiskolásoknak Pikler Évával és May Szilviával, az Imbusz mester-sorozat szerzőpárosával. A foglalkozás után dedikálnak is a szerzők.

16:30 INTERAKTÍV MESÉLÉS, UTÁNA DEDIKÁLÁS VADADI ADRIENNEL

Óvónő, író, két gyereke van: egy nagy és egy kicsi. 2013-ban jelent meg az első kötete a Pozsonyi Pagony kiadónál, Leszel a barátom? címen, melyben egy óvodai csoport mindennapjaiba kukkanthattak bele az olvasók. Azóta számos óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló mesekönyvet írt.

BUDAÖRSI AIR SHOW “Múlt és Jelen”

2018. szeptember 1-2-án várják az érdeklődőket a Budaörsi Repülőtéren. 4 éves korig a belépés díjtalan.

Belépő árak

  • 1 napos felnőtt: 1.900 Ft
  • 1 napos gyermek (4-16 éves korig): 900 Ft
  • 2 napos felnőtt: 3.500 Ft
  • 2 napos gyermek (4-16 éves korig): 1.500 Ft

 

LÉGI PROGRAMOK

Besenyei Péter, Vitorlázó műrepülő válogatott,
Goldtimer gépek, Retro sky team,
Ejtőernyős bemutató , vasárnap ejtőernyős tandemugrás lehetőség Budaörsön, ami 20 éve nem volt (ez csak korlátozott számban lesz elérhető) Budapest felett nem minden nap van ilyen
Rendőrségi, Légimentő bemutatók
Mezőgazdasági bemutató, Helikopteres bemutatók
Repülőgépes bemutatók
Hőlégballonok

FÖLDI PROGRAMOK

Koncertek
Katonai hagyományőrző táborok a Camp szervezésében
A Bartendaz saját testsúlyos műsora
Régi katonai gépek kiállítása
Ejtőernyős kiállítás
Különböző toborzó sátrak

GYEREKSZIGET

Robotika
Kreatívasztal
Pilótaképző labirintus
“Repülőgép” légvár

Pöttömkert

A Pöttömkert szeptember 2-án, vasárnap, fél 10-től délután 3 óráig vár benneteket interaktív programokkal a Budapest Parkban.

Lesz nyárbúcsúztató Kerekítő, mese több szólamban a Kayamar előadásában, kipróbálhatjátok a CSOPA interaktív játékait és megnézhetitek a Lány a sárkányhajóban című mesejátékot. A táncos buliról pedig a PASO gondoskodik majd, karibi ritmusokra bulizhattok egész délelőtt!ert

 

Pozsonyi Piknik

Szeptember 1-jén, szombaton Újlipótváros falunapja tizedszer várja a kultúra és a művészet barátait 10-21 óra között az Újpesti rakparton és mellékutcáiban.

Pontosabban a színházutcában, a gyerekutcában, a könyvesek körútján, a média dűlőn, a képzőművészek terén. Három színpadon sokféle műfaj a legjobb minőségben! A Vígszínháztól a Liszt Ferenc Kamarazenekarig, Verebestől Lackfiig, a Rádió kórusától a szlovákiai Fats Jazz Bandig, Varnus Xavértól a kerület legfrissebb díszpolgáráig, Szörényi Leventéig! Gyere el, s meg fogsz lepődni, mennyi barátod van! Pozsonyi Piknik – itt lakik a kultúra!

Budavári Könyvünnep

Ezen a hétvégén a várban, a Szentháromság téren a könyvkiadók gazdag kínálata mellett gyermekműsorok is várják a látogatókat, mások mellett Marék Veronika, Berg Judit, a Görömbő Kompánia és a Figurina együttes közreműködésével. A Mátyás Emlékévhez csatlakozva felidézik a dicsőséges reneszánsz uralkodót és korát.

XXIV. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál

Szombaton 10 órától, az Agárdi Parkerdőben színpadi programokkal is vár benneteket a Hőlégballon fesztivál!

  • kirakodóvásár, portékás vásár
  • mini vidámpark
  • honvédségi és rendőrségi bemutatók
  • helikopteres utasrepültetés
  • autó-, motorkerékpár kiállítás
  • szimulátorok

Dunapest Családi Nap

szeptember 1.

A Dunapest nyárzáró hétvégéjén 10 folyómenti helyszínen száznál is több művész és előadó programjait élvezve kerülhetünk közelebb a Dunához. Ez a parti kultúra!

Családi Mozgásfesztivál 2018

Szeptember 2-án, vasárnap, a Magyar Szabadidősportszövetség közreműködésével ingyenes szabadidősport rendezvény a Millenáris Parkban, ahol a vidámság van előtérben!

Rengeteg kipróbálható mozgásforma egy helyen! Az eszközöket ők biztosítják!