#CSALÁDBARÁTVÁROSMagazin

Hova utazzunk a hosszú hétvégén? Hajdúszoboszló a #kikapcs város

Hajdúszoboszló, ez a kedves, alföldi város méltán népszerű, hiszen itt található Európa legnagyobb fürdője, amely a forró nyárban a családok pompás fellegvára. De miért is várnánk a vakációig, hogy egy fantasztikus hétvégét töltsünk ott?  Március 15-17 között ez az izgalmas fürdőváros családbarát szálláshelyekkel, Toros fesztivállal és megannyi szórakoztató #kikapcs programmal vár!

KIPRÓBÁLTUK, SZERETETTEL AJÁNLJUK:)

Élményfürdő – nem csak gyerekeknek!
Úgy alakítsuk kia programunkat, hogy egy napot mindenképp szánjunk a város legendás fürdőjében kialakított Aqua-Palace Élményfürdőre. A hatalmas fürdőtér első emeletén található exkluzív élménymedencék – római, gangesz-, trópusi, barlang-, mozi-, tengeri fürdő – különböző korokat és helyszíneket idéz meg. A másodikon hazánk legnagyobb gyerekvilága vár, bébi- és családi medencével, csúszdákkal. A kisbabával érkezők bizonyos
napokon a babaúszást is kipróbálhatják, sőt, a szülők még a babamasszázst is elsajátíthatják.
A babával érkezők kényelmét szolgálja továbbá a pelenkázó-, szoptató- és pihenőhelyiség is. Szaunavilág – felfrissülés a felnőtteknek!
A forróság szerelmeseinek hatalmas szaunavilágot alakítottak ki, amelyet elsősorban a felnőttek használnak, de óvatosan a kiskamaszok is kipróbálhatják. Van itt sókamra is, amely a légúti allergiás, asztmás gyerekek számára igen hasznos. A sportos családok is számtalan lehetőségből választhatnak: kétpályás álló szörf, squash, spinning, kangoo. Az anyukáknak-apukáknak pedig a vízipalota különleges wellnessszolgáltatások
széles palettáját is nyújtja, így amíg az Aqua- Palace gyermekfoglalkoztató termében minden hétvégén, 11 és 18 óra között üzemelő zenés-táncos animáció köti le a kicsik figyelmét, addig a szülők feltöltődhetnek.

Élményutazás a kütyümentes időkbe

A fürdés mellett szenteljünk időt Hajdúszoboszlóra is! Érdemes egy kiadós sétát tenni a belvárosban, és felkeresni a Bocskai István Múzeumot.
A kiállítóterekben a város múltját és jelenét ismerhetjük meg izgalmas, interaktív kiállítások keretében. Megnézhetjük többek között a nemzeti kincsnek számító Bocskaizászlót, és felpróbálhatjuk a XVII. századot idéző viseletet. Nagy kedvenc a retrókiállítás, ahol a szülők igazi időutazáson vehetnek részt, felfedezve a kiállított tárgyakban saját gyerekkoruk legmenőbb játékait és tárgyait, a boldog és kütyümentes korszakból.

Toros Napok Hajdúszoboszlón, 2019. március 15-17.

Napjainkban mindenki próbál odafigyelni arra, hogy mit eszik, aki szeretne egészséges maradni. Ez viszont nem jelenti feltétlenül azt, hogy le kellene mondanunk az ízletes magyar ételekről. A Szoboszlói Toros napokon kiváló alapanyagokból készült hagyományos népi és táj jellegű ételeket kóstolhatunk, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése mellett!

Tanyavilág és sokszínű nagyváros
Autóval elérhető távolságra van Debrecen és a Hortobágy, így ha belefér az időnkbe, ezek látnivalóit is felfedezhetjük. Igaz, a Hortobágyi Vadaspark
csak előzetes bejelentkezéssel látogatható télen, de a látogatóközpont hétfő kivételével egész héten nyitva tart. Ha pedig a környező tanyavilágban
kalandoznánk, akkor látogassunk el a Tuba Tanyára, ahol test-közelből ismerhetjük meg a tanyasi élet magával ragadó békéjét.

Kedvezményes, családbarát ajánlatok ITT!