KIPRÓBÁLTUK

A gondtalan családi nyaralás nem luxus kérdése

#kipróbáltuk – Mozgalmunk Balatonfüreden járt, a Marina Hotel all inclusive szállodában

Nem tudom, ki hogy van vele, de a mi családunkban nehéz közös halmazt találni, amikor arról kell döntenünk, hogy hova utazzunk nyaralni. Lévén, hogy nekünk egy 14 és egy 4 éves fiú igényeit egyszerre kell kielégítenünk, így ez első nekifutásra sokszor lehetetlen feladatnak tűnik……..és akkor még egy szó sem esett rólunk, szülőkről😊 Ezért is indultunk el nagy reményekkel mozgalmunk egyik kiemelt támogatójához, a Bubbles Club hálózathoz tartozó, Marina Hotel Balatonfüredbe.

Mozgalmunk meghívásának két fő apropója volt. Egyrészről, hogy mi is kipróbálhassuk és megoszthassuk olvasóinkkal, a több mint 300 millió forintos fejlesztés nyomán elkészült és az idei nyár legnagyobb újdonságának számító hatalmas gyermek élménymedencét, másrészről pedig azért, hogy munka közben is megismerhessük Danyt, a Bubbles Sárkányok lelkes #kikapcs mozgalmárját.  Egy évvel ezelőtt ugyanis a Bubbles Club is csatlakozott mozgalmunkhoz, hogy az elhivatott közösség tagjaként aktívan tehessen a valós környezetben megélt minőségi élményekért. Dany sárkány #kikapcs jótanácsokat osztogat a Bubbles FB oldalon, a szállodai szobákban pedig helyes kiírásokkal figyelmeztet arra, hogy érdemes a mobilt a töltőn hagyni, és kütyümentesen élvezni a vízi élményeket, az önfeledt játékot és a baráti beszélgetéseket.

Abban biztosak lehetünk, hogy a Marina új élménymedencéje nagyban hozzájárul majd a minőségi és valódi családi élményekhez. De ez még messze nem minden!

Bár a szálloda – köszönhetően annak, hogy 1969-ben épült – külső vonásaiban retro hangulatot áraszt, az épületen belül, ízlésesen felújított kétágyas normál és superior szobákat, valamint két légtérrel rendelkező családi szobákat találunk: légkondicionálóval, kényelmes matracokkal és meglepően alapos tisztasággal. Na de ki akar a szobában maradni, ha kint megannyi élmény vár?! Mi egyből a fürdőzéssel kezdtünk.

Azzal talán minden szülő egyetért, hogy egy szállodában, ha csak egy kis kacsaúsztató is van, a gyerekek már biztosan nem fognak unatkozni, azonban minden korosztálynak más és más kell a biztonságos és örömteli pancsoláshoz. Szerencsére a Marina Hotel 600 négyzetméteres új élménymedencéjébe 10 kacsaúsztató is elférne😊 Nálunk a kisebbik egyből a pancsolóba ment, ahol a színes, állatfigurás vízköpők, bébi libikókák szórakoztatták, majd következett a 30 cm-es vízmagasságú medence, amiből mászókák és furfangos kötelek vezetnek a magasba a zárt és nyitott csúszdákhoz. A nagyfiúnk a 105 cm-es vízben lévő, rendkívüli ügyességet megkövetelő, vízen lebegő sétaösvényen próbálta ki magát, apa pedig az építmény csúcsán billegő kék óriásvödörből leömlő víz alatt hűsölt, a többi apukával egyetemben😊.  És hogy mit csináltam én? Végre olvastam az óriás medence mellett lévő kényelmes pihenőágyak egyikén.

Nagyon pozitív dolognak tartjuk, hogy 12 -14 óra között lezárják a gyerekmedencét, ezzel is megkönnyítve a kicsik lefektetését, illetve azt, hogy különösebb hiszti nélkül tudjunk elmenni ebédelni a parkban található kellemes hangulatú önkiszolgáló étterembe. Az all inclusive ellátás véleményem szerint a gyerekkel utazó családok Kánaánja. Legyen szó bármelyik napszakról, éhen halni biztosan nem fogunk. A frissensültek, tészta ételek, lángos, palacsinta és fagyi sem hiányoznak a repertoárból.

A statisztikák alapján a Marinában a nyári főszezonban naponta 150-200 gyerek is nyaral. Önfeledt szórakoztatásukról komplett animátor csapat gondoskodik, délelőtt kézműves programokkal, délután vidám vetélkedőkkel, meseolvasással és este az elmaradhatatlan Bubbles discoval. Míg mi szülők? Úszhatunk egy nagyot a Balatonban, kipróbálhatjuk a SUP-ot vagy egyszerűen csak ejtőzhetünk egy kicsit egy árnyas fa tövében. Most őszintén kell ennél több?

 

www.danubiushotels.hu/marina