Magazin

Íme, a legjobb piknikpontok!

Egy-egy kellemes, ráérős meleg délután ideális egy jó piknikezéshez. De hol találjuk ehhez Budapesten és környékén a legjobb helyeket? Most bemutatjuk a legjobb piknikezőpontokat!

 

 

Városliget
A Városligetben számtalan eldugott, mesés kis zugot találhatunk, ami kiválóan alkalmas piknikezésre, árnyék is bőven akad, és a tónak köszönhetően még a kánikulában is egészen friss a levegő. Ráadásul a környéken van mit csinálni: ha elfogyott a piknikkosár tartalma és kiheverésztük magunkat, ellátogathatunk egyegy kiállításra a közeli múzeumokba, vagy tehetünk egy állatkerti sétát.

Római part
A Római-part vendéglátó és szórakozóhelyektől mentes része is tökéletesen alkalmas piknikezésre abban az esetben, ha épp nincs dagály. Az árnyas fák alatt egy pléden megpihenhetünk, a vízpart közelsége pedig még különlegesebb hangulatot ad. Ez a nyugodt partszakasz napozásra is kiváló, itt aztán elbújhatunk a kíváncsiskodó tekintetek elől.

Nagyrét
Nyár közepén, amikor a városi aszfalt már csak úgy ontja magából a forróságot, és azt sem tudjuk, hová menjünk, ahol egy kis levegőhöz jutunk, irány a Normafa és a Nagyrét! Ott a legnagyobb kánikulában is jár a levegő, és akár több fokkal hűsebb az idő, mint a belvárosban. Ráadásul nincs tömeg, ami külön fontos egy meghitt, családi piknik esetén.

Füvészkert
Az ELTE Füvészkert, különösen a nyári hétköznapokon, meglepően csöndes, szinte alig akadnak látogatók. Bátran vonuljunk ki ide a piknikkosarunkkal a családdal, pihenjünk le a japánkertben, és élvezzük, hogy az állandó  öntözésnek köszönhetően itt a hőségben is üde, friss a levegő. A legkisebbeknek a szórók alatt szaladgálni igazi strandélmény!

Orczy-kert
A nemrégiben felújított Orczy-kert is csodás hely a piknikezésre. A Nemzetvédelmi Egyetem takarásának  köszönhetően biztonságban érezhetjük magunkat, elvágva az Üllői út zajától ebben a városi oázisban, ahol találunk tavat, korszerű játszóteret, és egy kalandpark is üzemel itt. Ideális hely egy szép, nyári nap eltöltéséhez!

Vidéki romantika
Ha inkább vidéki úti célt választanánk, piknikezéshez kiváló a Szentendrei Skanzen kertje, Bükfürdő Kneipp és Nordic Walking Parkja, valamint Hajdúszoboszló új szabadidőparkja is.

Fontos azonban tudni: tüzet rakni egyik helyen sem lehet!

 

Cikkünk a #kikapcs magazin 2019/3 számában jelent meg.