Magazin

A SzaunaSzeánsz® is művészet!

A SzaunaSzeánsz® egy igazi közösségi rituálé, amiben nagyon fontos a szaunamester személyisége. A hővel való stresszoldáson kívül érzelmi húrokat is megpendíthet az egyedi szeánszok alatt. A téma szakértője meséli most el, hogyan válik művészetté a szaunázás.

„Mindig az a cél vezérel minket, hogy a vendég kikapcsoljon fejben. Sokan azt gondolják, hogy meditálni csak síri csendben vagy elvonulva és mantrázva lehet. Holott a lényege a tudat »kikapcsolása«, egy lebegő állapot elérése, amelyben megéljük azt, hogy létezem, boldog vagyok – sorolja Ruszkabányai Gitta, a hazai szaunamester-képzési program kidolgozója.

Mindig élvezhető klíma

A SzaunaSzeánszok® abban különböznek a felöntésektől, hogy vendégközpontúbbak, nem előre összeállított menetrend szerint zajlanak. „Az önkifejezésnek sok formája létezik ebben a szakmában. Én mozgással fejezem ki magam, de van, amikor a verbális részt helyezem előtérbe és inkább vizualizálunk. A hő fontos szerepe állandó, a vendégek állóképessége viszont változó. Van olyan nap, amikor stresszelünk vagy kevesebbet pihentünk – ezek mind befolyásolják a vendégek teljesítőképességét a szaunában is. Erre a mestereink figyelnek, és ettől lesz élvezhető az adott klíma, amelyet teremtenek.”

Érzékek játéka

A SzaunaSzeánszok® az összes érzékszervet játékba hívják. „A hallást a zenével, a látást a mozgás vagy törölköző látványával, a tapintást az egész testet érő, különböző hőmérsékletű és páratartalmú levegővel való cirógatással, az ízlelést a szeánszok végén lévő kínálással, a szaglást az illóolajokkal kényeztetjük. Az öt érzékszerv stimulálásával olyan érzelmi állapotot tudunk teremteni, hogy a vendég a szeánszok ideje alatt, illetve utána is annak hatása alá kerüljön. Mint minden művészet, ez is hat ránk: kizökkent, ellazít és megmosolyogtat, de akár felszabadító könnyekre is fakaszthat” – zárja szavait Ruszkabányai Gitta.

Szeánsztipp

A budapesti Aquaworld Élményfürdőben szerdától vasárnapig egész estét kitöltő Szauna-Szeánsz® vár. A program különlegessége, hogy az ötórás kombinált szaunajeggyel négy szeánszon vehetsz részt! (A jegytípus csak a négy szeánsz előfoglalása esetén vehető igénybe.) Ha kevés az időd, akkor a két- vagy háromórás jeggyel vagy normál fürdőbelépővel tudsz a szaunavilágba lépni, ez esetben a szeánszok 600 Ft-os jegyárát külön kell rendezned. További részleteket vagy az előfoglalást a szauna-szeansz.hu weboldalunkon teheted meg!