#CSALÁDBARÁTVÁROSProgramajánlóSzabadidő

Hajdúszoboszló idén nyáron is vár!

Az Alföld kedvelt fürdővárosa élmények tárházával, gondosan fertőtlenített szálláshelyekkel, fürdővel és számtalan családi kalanddal vár idén nyáron is! Ahhoz, hogy a maximumot hozhasd ki a szoboszlói nyaralásból – elkerülve a nagy  tömeget –, három szuper tippünk is van .

 

Gasztronómia a szabadban

 

A strandolás, kikapcsolódás élménye fokozható a helyi gasztronómia megismerésével. Változatos ételkínálat vár a több mint harminc hektáron elterülő Strandfürdő vendéglátóinál és a városi éttermek teraszain. A színesebb menüválaszték mellett egyszerűbb fogások is elérhetőek. Ha helyi termelőktől is vásárolnál, péntek délután megteheted a városi piacon.
#kikapcs-tipp: Keressétek fel Balmazújvárosban, a hajdúnánási bekötőút közelében található Virágoskúti Rózsakert Biocsárdát, ahol helyi biozöldségekből és húsokból készült finomságokat kóstolhattok.  A csárda mellett felépített öt parasztház a Kárpát-medence öt tájegységét jeleníti meg.

 

Tekerj a vitalitásért!

 

Régóta tudjuk, hogy az aktív kikapcsolódás, a sportolás hangulatjavító hatású. Ha szeretnéd a várost és környékét jobban megismerni a hajdúszoboszlói pihenésed idején,  pattanj kerékpárra! A városban a legtöbb szálláshelyen és a Tourinform irodában is kölcsönözhető bicikli. A városnézés mellett kerékpárúton elérhető több közeli település, és a földúton egyedi látnivalók is kereshetők.
#kikapcs-tipp: A városi szabadidőparkban több mint 160 méteres kerékpárpálya várja a családokat, a bátrabbak a közel 400 méteres görkorcsolyapályán is kipróbálhatják magukat, míg a kisebbek egy modern, izgalmas játszótéren szórakozhatnak különleges játékokkal, például mászóvárral és -fallal.

 

Kalandozz!

 

Érdemes az itt-tartózkodás alatt extrém élményekkel is feltankolni. A sportrepülőtéren repülhetsz is, megnézheted Hajdúszoboszlót a levegőből! Ha mégis inkább a földön maradnál, akkor próbáld ki a száguldás élményét a gokartpályán, vagy teszteld magad és csapatodat a paintballpályán. További kalandok várnak rád a Mókuskaland Élménypark extrém pályáin is, ahol az ügyesség mellett a magabiztosságodra is szükséged lesz!
#kikapcs-tipp: A hajdúszoboszlói élmények akkor válnak teljessé, ha már az Aquapark csúszdáin is a vízbe csobbantál, és betartva a biztonsági előírásokat, átadtad magad a nyár minden örömének.

hajduszoboszlo.hu