Magazin

Természetre hangoló

Izgalmasabbnál izgalmasabb úticélokat gyűjtöttünk a nyári kirándulásokhoz. Nincs más dolgotok, mint választani közülük.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

„Az Erdő Kapuja” – Budakeszi

Budapest belvárosától húsz percre, igazi erdei környezetben ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok hazánk állat- és növényvilágával. Az interaktív tanösvényeken és játszótereken a gyerekek észrevétlenül is tanulnak a madarakról, az erdőről, az őket körülvevő természet kincseiről. Hogy a szórakozás teljes legyen, a Budakeszi Vadaspark Kalandparkja várja a bátor és kíváncsi gyerekeket és felnőtteket, akik különböző akadályok leküzdése közben a lombkorona lakóiról és a madárodukról is bővíthetik ismereteiket.
budakeszivadaspark.hu

Fotó: Bükki Nemzeti Park

Lombkorona tanösvény és hologramos vetítés – Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság különleges túrákra csábít a Bükkben, a Mátrában és Nógrád megyében, és családi kalandozásra hív a lillafüredi, szilvásváradi és ipolytarnóci bemutatóhelyein is. Tavasztól megújult nyomvonalon várja a látogatókat az ipolytarnóci lombkorona tanösvény, amely lehetőséget ad a terület egyedi természeti értékeinek megismerésére is. A legfontosabb családi élmény azonban továbbra is a lenyűgözően szép miocén erdő, valamint az őslábnyomokhoz ellátogató geológiai tanösvénytúra. 2020 újdonsága, hogy a természetvédelem és vadászat kapcsolatára különleges programok során hívják fel a figyelmet.
osmaradvanyok.hu

 

Fotó: Kaszián Ágota

A természet élménye Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A mintegy 57 000 hektáros területet hat korábbi tájvédelmi körzet összevonásával hozták létre, ahol rengeteg természeti értéket ismerhetünk meg. A kirándulókat látogatóközpontok, bemutatóhelyek várják. Elmerülhetünk a Tihanyi-félsziget igéző szépségében, vagy bebarangolhatjuk a Tapolcai-medence tanúhegyeit, de vezetett túrákon („Kócsag” tanösvény a Kis-Balatonnál, amely a Fekete István-emlékhelyre vezet) is részt vehetünk, és végigsétálhatunk számos tanösvényen pl.: Lóczy-gejzír sétaút, Theodóra tanösvény, Pele körút), ezek mind segítenek abban, hogy színes élményeket gyűjtsünk, és átfogó képet kapjunk a természet értékeiről.
bfnp.hu